vrijdag 1 juni 2012

Tot ziens..

Liefste lezers

Wat nu volgt is mijn voorlaatste bericht op deze blog. Binnen drie dagen moeten we afscheid nemen van Thailand en ondertussen hebben we al afscheid genomen van onze school, de collega’s en onze leerlingen.

Deze week heb ik gelukkig enkele dagen les kunnen geven, het was fijn om terug bij de collega’s en de leerlingen te zijn. Helaas is de week voorbij gevlogen en moesten we gisteren een toespraak houden na onze laatste groet aan de vlag. Met een krop in de keel stond ik op het podium om afscheid te nemen. Ik wist dat er vandaag nog traantjes zouden vloeien..

De laatste groet aan de vlag.

Zoals jullie al weten, eindigt elke les in “Thank you teacher, see you again next time.” Maar gisteren besefte ik dat er waarschijnlijk geen volgende keer zal zijn, op het eind van elke les verliet ik het lokaal dan ook met rode oogjes. Tussen de lessen door heb ik wat rondgewandeld op onze school, heb ik nog wat foto’s genomen want ik wil niets vergeten. Onze school is echt prachtig, er zijn zoveel tropische planten en bomen, grote sportvelden, nieuwe en oudere gebouwen en echt alles heeft zijn charme. En dan zijn er nog de leerlingen in hun mooie uniform, ze lachen en zwaaien naar ons, ze doen een Wai, ze zijn fier op zichzelf als ze ons in het Engels begroeten,.. Je merkt het misschien wel, maar hen ga ik echt missen. De vrolijkheid, zorgeloosheid en spontaniteit dat deze leerlingen tonen, het is inspirerend.

Afscheid nemen van mijn liefste leerling!
De laatste lesjes. Op donderdag dragen sommige jongens en meisjes
een militair uniform. Als ze dat drie jaar doen, moeten ze niet naar het leger.

’s Avonds hebben onze collega’s ons meegenomen naar een karaoke restaurant! Samen met de directie zaten we aan een lange tafel, als voorgerechtje kregen we onder andere frietjes en als hoofdgerecht heerlijke rijst en heerlijke vis. En met heerlijk bedoel ik echt wel zeer lekker. Het zingen deden we tijdens het eten. Je vraagt liedjes aan en als het jouw nummer is, zit je gewoon aan tafel te zingen door een microfoon. Tijdens het eerste liedje moest ik echt op mijn tanden bijten om niet te lachen. We wisten al dat de Thai verzot zijn op karaoke, maar op deze manier was het echt zeer grappig. Ook Sam en ik hebben gezongen, wel 5 liedjes: R.E.M – Losing My Relgion, John Denver - Country Roads, The Eagles – Hotel California,  Goo Goo Dolls – Iris en met Mook, onze begeleidster in Thailand heb ik Out of Reach van Gabriel gezongen. Nu ja gezongen, mijn engelenstemmetje heb ik al lang niet meer, gelukkig zat er een echo op de geluidsinstallatie waardoor het allemaal net iets beter leek. Het was echt een zeer gezellige avond. We hebben veel gelachen en plezier gemaakt. Na het eten bedankte het hoofd van het Engels departement ons voor onze inzet, we zijn en blijven altijd welkom op de school en ze wenste ons het beste toe voor de toekomst. Uiteraard had ik toen weer een krop in de keel en moest Sam als eerste afscheid nemen. Toch wilden de leerkrachten ook mijn laatste woorden horen, na enkele keren diep in te ademen is het mij toch gelukt. Ik heb de leerkrachten bedankt voor hun samenwerking, ik heb hen geprezen om de band die ze hier hebben met de leerlingen en ook hen heb ik het beste voor de toekomst gewenst. We hebben geen afscheid genomen, we hebben gezegd ‘tot ziens’.

Karaoke met de collega's.

Het laatste weekend is nu aangebroken, de laatste was is gewassen in de tonnetjes, straks gaan we wat rondwandelen en in een bakkertje een taart bestellen om ons gastgezin te bedanken! Morgen gaan we terug naar de tempel waar we de allereerste zondag in Thailand werden gezegend, we gaan ons avontuur dus afsluiten waar we begonnen zijn. Maandag gaan we onze koffers pakken, genieten van een laatste chocolate-ice en genieten van de laatste avond rijst!

Je merkt het misschien niet, maar ik kijk er zeker naar uit om naar België terug te komen, ik wil mijn vrienden en familie terug zien met dan uiteraard op kop mijn zus en haar gezinnetje! Mijn neefje kan ondertussen stappen en ik kan niet wachten om dit in het echt te zien!

Vandaag hebben we trouwens ook ons laatste kaartje gelezen dat we in België hadden meegekregen. Op de vlucht naar huis moeten we nog een aantal brieven en kaartjes lezen, maar vandaag was het ons laatste kaartje in Thailand. Ik vond het allemaal zeer leuke brieven en kaartjes. Als ik eens een mindere dag had, las ik jullie brieven of kaartjes nog eens en plaatste ik de volgende brief al op mijn bureau! Ik heb trouwens al mijn brieven opengedaan op de datum dat jullie erop geschreven hadden, Sam is hiervan mijn getuige!

Tot in België lieve vrienden en familie, de tijd is gevlogen voor ons, maar toch kijk ik er naar uit om jullie allemaal een dikke knuffel te geven!

Laatste blogbericht: donderdag 7 juni..

X