vrijdag 9 maart 2012

Van de stranden naar de mangrovewouden..

Trapje voor avonturiers om naar Maya Bay (The Beach) te gaan.
Avonturiers = 3 Belgische studenten/toeristen . 

Na onze kajaktrip waren we alle drie verbrand.. We hebben die eerste nacht amper geslapen maar we weigeren om niets te doen de volgende dag! We huren een longtail boat om het kleine broertje van Phi Phi Island te ontdekken.. Een sympathieke Thai brengt ons naar de prachtigste plekjes met azuurblauw water, de Viking Cave, snorkelplekjes en uiteraard Maya Bay waar de film The Beach is opgenomen. We genieten van ons boottochtje, het verfrissende water, de mooie vissen onder water en het prachtige uitzicht. We ontdekken minuut na minuut iets nieuw en telkens vinden we geen woorden om te beschrijven hoe mooi het hier is..
Viking Cave - Hier wonen effectief enkele Thai.

Na Ko Phi Phi nemen we de boot naar het noorden en belanden we na enkele omwegen in een natuurreservaat in Phang Nga. We reserveren onze eigen bungalow voor twee nachten. We krijgen een bungalow die volledig omgeven wordt door een mangrovewoud. Prachtig! We verkennen de buurt en we ontdekken dat we in een zéér niet-toeristische plek terecht gekomen zijn.. We genieten van de rust en kalmte en reserveren een longtail boat om de Phang Nga Bay te verkennen de volgende dag. De kapitein/visser van onze boot wil wat bijverdienen en stelt voor om ons meteen naar een grot te brengen waarin een Boeddhabeeld ligt. De grot is zeer groot en we zien een grote gouden Boeddha op de grond liggen (15m). Verder in de grot staan nog vele andere beelden en er is ook een monnik aanwezig die de vloer aan het schoonmaken is..
Khao Ta Poo zonder duizend toeristen.. Heerlijk!

De volgende dag brengt ons bootje ons naar Khao Ta Poo, het James Bond eiland. Een klein eilandje met een grote rots (zie: The man with the golden gun) en twee kleine strandjes. We zijn zeer vroeg vertrokken dus we hebben het geluk dat er nog geen enkele toerist aanwezig is. Het is een mooi eilandje, spijtig dat er weer veel winkeltjes zijn om de toeristen gelukkig te maken.. We varen verder door een grotje richting Koh Panyee, een islamitisch vissersdorp op paalwoningen. Vanop de boot zag het er prachtig uit, maar het dorpje zelf was een wirwar van kleine winkeltjes. Als we verder varen, varen we voorbij 3000 jaar oude rotsschilderingen (Khao Khien) en een groot mangrovewoud. De bergen zijn omgeven door een sluier van mist, we ontdekken weer een stukje paradijs..
In het natuurpark ontdekken we een klein dorpje op paalwoningen..
Zouden deze mensen al farang gezien hebben?

We dachten dat Phang Nga verder niets te bieden had maar als we donderdag in het dorpje gingen wandelen ontdekten we een pareltje namelijk Tapan Cave en de Wat Tapan. De Tapan Cave is een wandeling van de hemel naar de hel. Onderweg staan veel beelden die de hel voorstellen en via het lichaam van een draak kom je in de hemel terecht.. De beelden die er staan hebben boeddhistische, Chinese en hindoeïstische invloeden. Verder kan je in het park een zeer steil trapje beklimmen om naar de Wat (=tempel) te gaan. Sally heeft hoogtevrees maar als een echte G.I. Jane gaat ze de uitdaging aan.. Boven genieten we van het prachtige uitzicht én onze G.I. Jane heeft ook de top bereikt!!
De gong in de hemel.

Trapje naar Wat Tapan (met de nadruk op trapje).

Vandaag  (9 maart 2012) zijn we terug in Phuket, we hebben weer lang moeten zoeken naar een budgetvriendelijke slaapplaats in een rustig deel van het eiland (3 nachten in Patong zouden we niet aankunnen..). Gelukkige hebben we weer een gezellige bungalow gevonden in het prachtige Hat Nai Yang gelegen in het Sirinath Nationaal Park. Het strand is hier ongeveer 10km lang én achter het strand zie je een groot bos. Op een klein stukje van het strand staan gezellige restaurantjes en vinden we schattige winkeltjes.. Op deze plaats verblijven we onze laatste dagen in het zuiden want op maandag vertrekken we richting Bangkok! In Bangkok hebben we een prachtig hotel gevonden maar meer verklap ik nog niet...

donderdag 8 maart 2012

Vakantie....

Na drie weken les mogen we al genieten van een heerlijke vakantie. Het is niet gemakkelijk om te kiezen naar waar we gaan, want we willen alles zien. Echt alles. Helaas is dat niet mogelijk en daarom kiezen we voor een weekje Phuket en omgeving en een weekje Bangkok en omgeving. Op zaterdag 3 maart hebben we een vlucht naar Phuket genomen. We hadden nog geen guesthouse geboekt omdat dat volgens onze Thaise vrienden niet nodig was. Helaas was het zeer druk in Phuket en was het niet gemakkelijk om een slaapplaats te vinden in de rustige delen van het schiereiland. Tegen beter weten in boeken we een kamer in Phatong, het Ibiza van Phuket. Het is the place to be als je houdt van Turkse stranden, dronken Britten, discotheken en Thaise vrouwen die op zoek zijn naar de man van hun dromen. Waar houden wij niet van: Turkse stranden, dronken Britten, discotheken en we hebben ook geen nood aan Thaise vrouwen. Na maximum vijf minuten werd ons voorgevoel bevestigd, we moeten hier zo snel mogelijk weg! We zijn het zoeken naar een kamer ook al beu dus stappen we een klein kantoor binnen om de komende verblijfplaats te zoeken. Gezocht en gevonden: een spotgoedkope kamer in Ko Phi Phi.

Ko Phi Phi - Monkey Beach

Zo gezegd zo gedaan. Na het ontbijt in Phatong, nemen we de boot naar het eiland. Na twee uur varen, zien we een prachtig eiland met kleine baaitjes, palmbomen en witte stranden,.. Op Ko Phi Phi rijdt geen enkele auto, het eiland is een wirwar van kleine straatjes vol met schattige winkeltjes én overal kan je kamers huren, het is dus een ideaal eiland voor backpackers zonder concrete plannen.

Als we onze bagage op de kamer gezet hebben, trek ik meteen mijn bikini aan want ik wil het water in. We zwemmen enkele uren in het helder water en we weten eigenlijk niet goed wat zeggen. Na Phatong zijn we duidelijk in de hemel terecht gekomen. Op het eiland zien we ook veel bamboehutjes, restaurants in de vorm van een boot, cocktailbars op het strand,..
’s Avonds worden we verrast door een tropische storm. Een regenbui die enkele uren blijft duren waardoor de straatjes veranderen in watervallen. Het blijft lekker warm dus eigenlijk heb je maar één mogelijkheid: gaan zwemmen in de zee, genieten van de bliksem achter de bergen en daarna iets gaan drinken in een beachbar.
Donderwolken op komst, na vijf minuten is het donker..


En dit is het resultaat.. We zijn dan maar gaan zwemmen, we waren toch al nat..
Maandag zijn we gaan kajakken. We hebben de kajaks gehuurd voor vijf uur, we dachten van onszelf dat we sportief genoeg waren om zo lang te kajakken op zee. In het begin was er geen enkel probleem, we kajakken naar Monkey Beach, een prachtig wit strand met azuurblauw water. Een strand waar je een reclamespot voor Bounty of een exotische shampoo zou filmen.. Na een kennismaking met de aapjes en wat snorkelplezier gaan we verder. Ko Phi Phi is omgeven door rotswanden dus we moeten vrij ver peddelen tot het volgend baaitje. Er bestaan geen woorden om het strand te beschrijven, de schoonheid, de rust, de natuur,.. ik was sprakeloos. Na deze tussenstop beslissen we om terug te keren, in een temperatuur van 36°C is vijf uur kajakken echt te lang. We waren op tijd vertrokken, maar we waren blijkbaar al vergeten dat  het warmer en warmer en warmer zou worden.. Onderweg wou Sam ook de rotsen van dichterbij bekijken. Hij “parkeert” zijn kajak op een rots en als een echte Indiana Jones probeert hij terug in het water te geraken, na zijn douche later die dag, zou blijken dat hij een diepe snee in zijn hand heeft en de dokter op het eiland heeft zijn hand genaaid..
Kajakken! Nog geen vijf minuten later lag Sam zijn hand open..
Verlaten baaitjes..

Als drie rode kreeften beëindigen we onze tocht en nu verdienen we toch een heerlijke maaltijd. Na een frisse douche eten we in een Mexicaans restaurant, ik heb niet gegeten maar ik heb gesmuld! Om onze dag af te sluiten zijn we een milkshake gaan drinken in een beachbar.

Wordt vervolgd..