donderdag 8 maart 2012

Vakantie....

Na drie weken les mogen we al genieten van een heerlijke vakantie. Het is niet gemakkelijk om te kiezen naar waar we gaan, want we willen alles zien. Echt alles. Helaas is dat niet mogelijk en daarom kiezen we voor een weekje Phuket en omgeving en een weekje Bangkok en omgeving. Op zaterdag 3 maart hebben we een vlucht naar Phuket genomen. We hadden nog geen guesthouse geboekt omdat dat volgens onze Thaise vrienden niet nodig was. Helaas was het zeer druk in Phuket en was het niet gemakkelijk om een slaapplaats te vinden in de rustige delen van het schiereiland. Tegen beter weten in boeken we een kamer in Phatong, het Ibiza van Phuket. Het is the place to be als je houdt van Turkse stranden, dronken Britten, discotheken en Thaise vrouwen die op zoek zijn naar de man van hun dromen. Waar houden wij niet van: Turkse stranden, dronken Britten, discotheken en we hebben ook geen nood aan Thaise vrouwen. Na maximum vijf minuten werd ons voorgevoel bevestigd, we moeten hier zo snel mogelijk weg! We zijn het zoeken naar een kamer ook al beu dus stappen we een klein kantoor binnen om de komende verblijfplaats te zoeken. Gezocht en gevonden: een spotgoedkope kamer in Ko Phi Phi.

Ko Phi Phi - Monkey Beach

Zo gezegd zo gedaan. Na het ontbijt in Phatong, nemen we de boot naar het eiland. Na twee uur varen, zien we een prachtig eiland met kleine baaitjes, palmbomen en witte stranden,.. Op Ko Phi Phi rijdt geen enkele auto, het eiland is een wirwar van kleine straatjes vol met schattige winkeltjes én overal kan je kamers huren, het is dus een ideaal eiland voor backpackers zonder concrete plannen.

Als we onze bagage op de kamer gezet hebben, trek ik meteen mijn bikini aan want ik wil het water in. We zwemmen enkele uren in het helder water en we weten eigenlijk niet goed wat zeggen. Na Phatong zijn we duidelijk in de hemel terecht gekomen. Op het eiland zien we ook veel bamboehutjes, restaurants in de vorm van een boot, cocktailbars op het strand,..
’s Avonds worden we verrast door een tropische storm. Een regenbui die enkele uren blijft duren waardoor de straatjes veranderen in watervallen. Het blijft lekker warm dus eigenlijk heb je maar één mogelijkheid: gaan zwemmen in de zee, genieten van de bliksem achter de bergen en daarna iets gaan drinken in een beachbar.
Donderwolken op komst, na vijf minuten is het donker..


En dit is het resultaat.. We zijn dan maar gaan zwemmen, we waren toch al nat..
Maandag zijn we gaan kajakken. We hebben de kajaks gehuurd voor vijf uur, we dachten van onszelf dat we sportief genoeg waren om zo lang te kajakken op zee. In het begin was er geen enkel probleem, we kajakken naar Monkey Beach, een prachtig wit strand met azuurblauw water. Een strand waar je een reclamespot voor Bounty of een exotische shampoo zou filmen.. Na een kennismaking met de aapjes en wat snorkelplezier gaan we verder. Ko Phi Phi is omgeven door rotswanden dus we moeten vrij ver peddelen tot het volgend baaitje. Er bestaan geen woorden om het strand te beschrijven, de schoonheid, de rust, de natuur,.. ik was sprakeloos. Na deze tussenstop beslissen we om terug te keren, in een temperatuur van 36°C is vijf uur kajakken echt te lang. We waren op tijd vertrokken, maar we waren blijkbaar al vergeten dat  het warmer en warmer en warmer zou worden.. Onderweg wou Sam ook de rotsen van dichterbij bekijken. Hij “parkeert” zijn kajak op een rots en als een echte Indiana Jones probeert hij terug in het water te geraken, na zijn douche later die dag, zou blijken dat hij een diepe snee in zijn hand heeft en de dokter op het eiland heeft zijn hand genaaid..
Kajakken! Nog geen vijf minuten later lag Sam zijn hand open..
Verlaten baaitjes..

Als drie rode kreeften beëindigen we onze tocht en nu verdienen we toch een heerlijke maaltijd. Na een frisse douche eten we in een Mexicaans restaurant, ik heb niet gegeten maar ik heb gesmuld! Om onze dag af te sluiten zijn we een milkshake gaan drinken in een beachbar.

Wordt vervolgd..

2 opmerkingen:

  1. amaiamai hoe prachtig is dat allemaal daar kunnen wij alleen maar van dromen amuseer jullie en dikke kussen van ons he

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jawadde wat zien jullie daar allemaal !voor ons een film , voor jullie werkelijkheid ! amaai dat zijn beelden om nooit te vergeten ! sam heeft er al een aandenken aan ( snee in hand ) ! jullie genieten echt dat zie je en gelijk heb je !vele grtjs en dikke kus van ons

    BeantwoordenVerwijderen