dinsdag 28 februari 2012

Een weekend dat ons naar sneeuw doet verlangen..

Ons weekend is weer voorbij en het was gloeiend heet. Op vrijdagavond waren Sam en ik uitgenodigd bij P’Thania, een vriendelijke leerkracht Engels die ons wil voorstellen aan haar zussen. Als geschenkje hebben we een verse ananas en draakfruit gekocht. P’Thania woont in het armere deel van Lamduan, maar ik vind haar huis prachtig. Een houten paalwoning met beneden een keuken onder een golfplatendak. Op weg naar het huis werden we voorgesteld aan een tante, een nicht en de grootmoeder. Allemaal mensen die zeer benieuwd waren naar ons, de farangs. Aan tafel kregen we als hapje een bord met gefrituurde vliegen aangeboden met een heerlijk dipsausje. Ik zet mijn verstand op nul, neem een vlieg, dop met het hoofdje in de bloedrode saus en ik eet ze op. Het smaakte een beetje naar chips en het was ook zeer knapperig. Ik heb een paar vliegen opgegeten, maar daarna heb ik vriendelijk bedankt.

Knapperige vliegen en op de achtergrond draakfruit.
Mijn eerste vlieg..
Als hoofdgerecht kregen we een portie bruine rijst en de keuze uit verschillende kleine gerechtjes zoals op school. Er staat ook een vissoep op tafel waarin mieren zitten. P’Thania ziet mij kijken en denkt waarschijnlijk dat ik zin heb in die soep en ze geeft me een lekkere portie mierensoep, excuseer, ik bedoel vissoep. Uit beleefdheid heb ik het opgegeten, met veel rijst en veel water. Van de mieren smaak je absoluut niets, maar waarom doen ze die er dan in? Of waarom mixen ze de soep niet? Zou toch smakelijker zijn voor mij, de farang. Als dessert eten we een heerlijke banaan met kokos pudding/cake. Sam en ik hebben geholpen met de bereiding en het werd klaargemaakt in de nieuwe stoomkoker van P’Thania (zie vorige bericht). Het was heerlijk!

P'Thania (links), haar zus (midden) en Sam.
  
De zussen van P’Thainia waren ook heel vriendelijk, zij en het nichtje, dat op bezoek is want ze woont in San Diego in de Verenigde Staten, spreken zeer goed Engels. Een van de zussen neemt ons mee naar haar huis en stelt ons onderweg voor aan enkele neven, een politieagent en nog enkele anderen. Ook nu is iedereen zeer vriendelijk en krijgen we overal eten en drinken aangeboden. We genieten van verse sojamelk, nootjes en gedroogde vruchten terwijl een schoonzus vlees klaarmaakt om de volgende dag in de zon te drogen. Het ruikt heerlijk, maar ik kan me niet voorstellen hoe vlees smaakt dat 1 dag in de zon heeft gelegen.

Zaterdag: vlucht naar Phuket en Bangkok boeken!!

Op zaterdag gaan we naar Surin om onze vluchten te boeken. Sam drinkt er een heerlijke hete thee op deze warme dag (hij had Ice Tea besteld, maar ik denk dat de ober een foutje gemaakt heeft). We wandelen een beetje rond en in een grote boekenwinkel vind ik een Kuifjestrip in het Thai, die kan ik niet laten liggen! We gaan terug naar het bakkertje om daar onze vluchten te boeken.

Het weekend was zo warm dat ik van de gastvrouw een parasol gekregen heb,
zelfs een frisse Pepsi smaakt nu..

Zondag was het véél te warm om iets te doen. We hebben een korte wandeling gemaakt naar een tempel in ons dorp, maar na 20 minuten waren we uitgeput door de hitte. We hebben de hele dag voor de ventilator gezeten en liters water gedronken.. Op het menu stonden ’s avonds noodles, het was dus een klein beetje feest..
 
Rustplaats voor de monnik.

De tempel.

Bijgebouw in de tuin van de tempel.


6 opmerkingen:

 1. vliegjes en miertjes ! bwa wij kunnen het ons niet voorstellen !maar ja t'zal wel smaken he !allee bijna vakantie voor jullie ! geniet ervan en wees voorzichtig he ! grtjs van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'draakfruit', daar wordt hier nog altijd mee gelachen. Voortaan heet dat 'inthai'-fruit als we dat in het marktje kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat geloof'k, 'k wou dat uittypen voor op mijn blog, maar als je er niet bij was, denk'k dat niemand mij zou snappen..

   Verwijderen
 3. Hallo nele ,ja vliegjes zou ook niks voor mij zijn hoor maar je moet mee met de gewoontes daar hè .Milan heeft ook nogal gekeken zen .(snapt het wel nog nie helemaal nog klein hè) we wensen jullie allebei een welverdiende vakantie en geniet van al dat prachtigs dat jullie te zien krijgen dikke kus............Luc en karien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geniet van jullie vakantie! En geen schrik hebben, dat is nergens voor nodig!! Amuseer jullie en geniet van 't zalige zonnetje.. Dikke kus Nele en Sam

   Verwijderen
 4. De vliegen zien er heerlijk uit :D haha
  We hebben gelezen dat jullie zaterdag opreis vertrekken ...
  Veel plezier en voorzichtig zijn !
  Geniet ervan

  Groetjes van ons allemaal x x

  BeantwoordenVerwijderen