maandag 13 februari 2012

Ons eerste weekend..Om 6 uur ’s morgens loopt de wekker af, na een korte nacht op een wel zeer hard bed (houten bed met daarop een zeer dunne matras) maken we ons klaar voor het taalkamp.
Het kamp werd niet op de school georganiseerd, maar op een apart domein. Ik vond het er prachtig. Vijvers met waterlelies, palmbomen en houten hutjes boven het water,..

Tijdens de beginceremonie moesten we ons voorstellen en de leerlingen probeerden onze namen uit te spreken, Sam vormde niet echt een probleem, maar Nele werd, zoals in elk land buiten België en Nederland “Neel”, “Niel” en zelfs “Nielie”.

Sam en ik hebben de opdracht gekregen om 1 activiteit voor te bereiden. Ik heb gekozen voor “Who is it”. De leerlingen werkten zeer goed mee, ze moesten wel wennen aan ons accent, want ze zijn het Thais-Engels van de leerkrachten gewoon en als farang of vreemdeling val je echt op tussen de Thaise leerkrachten. Veel leerlingen zijn verlegen om Engels te spreken en het niveauverschil is enorm. Maar ik amuseer mij met de leerlingen en de leerkrachten. Als avondactiviteit zingen en dansen de leerlingen, zowel Engelse liedjes als Thaise liedjes. Rond 21.00u gaan de leerlingen slapen. Ik deel mijn kamer met 6 leerkrachten, hun Thais gesprek kan ik niet volgen, maar af en toe spreekt een leerkracht me aan omdat ze veel willen weten over België en het leven daar. ’s Morgens zijn er geen extra activiteiten meer. De leerlingen zingen en dansen liedjes met Thaise studenten van de lerarenopleiding. Op de slotceremonie hebben de leerlingen een lied gezongen voor alle leerkrachten, ze doen dit uit dankbaarheid en respect. Ik vond dit een zeer aangrijpend moment. De leerlingen hebben heel veel respect voor de leerkrachten, hierdoor krijg ik nog meer zin om met de lessen te beginnen.

Na het kamp rijden Sam en ik mee met P’Mook naar Surin. We gaan er enkele rokken kopen, want in een broek mag een vrouw geen lesgeven op de school. Nadien zijn we met P’Mook gaan eten om haar te bedanken voor de hulp. Op de menukaart in The Bowl stond een Engelse vertaling van de gerechten. Het is spaghetti met pepersaus geworden, voor mij was het zeer spicy maar de verfrissende aardbeienmilkshake erna zorgde voor verfrissing.

’s Avonds heb ik de gastvrouw geholpen tijdens het wokken, terwijl Sam meneer P’Nie helpt met barbecueën. Mevrouw P’Pen spreekt geen Engels, maar met gebaren lukt het wel. Ik heb een voor mij onbekende groente gewokt, het was zeer lekker, vooral de kruiden en de sausjes die ik bij de wok moest maakten het gerecht af. Na het eten lezen we nog even in een boek in de woonkamer, maar na de lange reis en het kamp zijn we uitgeput dus zeggen we slaap”zacht” tegen ons gastgezin.

1 opmerking:

 1. hallo nele de pa van nico hier he
  ben je nu ook aan het volgen dankzy
  onze nico ben nog niet zo goed vertrouwd
  met pc doe het nog maar een paar weken
  vind het wel leuk amuseer jullie maar he
  zoiets komt maar eens in je leven voor ale dat denk ik he
  nog een goeie dag van ons
  jos & ingrid

  BeantwoordenVerwijderen