vrijdag 4 mei 2012

Spelletjes spelen, lezen, knutselen.. English Camp in Lamduan!

De eerste vier dagen van ons kamp zijn achter de rug, nog één dag te gaan namelijk volgende week donderdag. De afgelopen dagen waren leuk, maar omdat we slechts zeven leerlingen hebben, is de sfeer toch helemaal anders dan op de school van Sally. De leerlingen zijn zeer lief en vriendelijk, zelfs de enige jongen in het gezelschap werkt goed mee en doet zijn best! Het niveau van deze leerlingen ligt ook enigszins hoger. We vermoeden dat het komt door de fulltime aanwezigheid van een Engelse leerkracht. Elke klas wordt minstens één uur per week door haar begeleid en enkele gelukkige klassen krijgen ook Sam of mij over de vloer. We vinden het jammer dat we slechts vijf dagen kamp kunnen geven maar omdat het niveau hoger ligt, kunnen we toch veel activiteiten doen zoals we ze hebben gepland.

Een groot verschil met Sally’s school is de begeleiding. Onze begeleidster is gisteren vergeten dat ook wij eten tijdens de middagpauze, er is nog geen enkele leerkracht komen kijken, we zorgen voor ons eigen materiaal en als we dan vragen om iets te voorzien, bijvoorbeeld gekleurd papier, dat trouwens in overvloed aanwezig is op de school, dan lijkt het alsof we het onmogelijke vragen. Op Sally’s school in Prasat bleven de leerkrachten ook nooit lang kijken, maar ze kwamen wel foto’s nemen, vragen aan de leerlingen of ze het leuk vonden, ze bekeken onze werkblaadjes,.. Nu hebben we het gevoel dat het de leerkrachten helemaal niet interesseert, dat we een ideale vervanging zijn zodat ze zelf iets anders kunnen doen. Maar goed, de leerlingen leren bij en ze hebben het naar hun zin.

Vandaag hebben we kort herhaald wat de leerlingen deze week geleerd hebben. Het is een groot verschil met de school in Prasat. De leerlingen kunnen de klok nog lezen, ze kunnen goede zinnen formuleren en ze hebben zonder voorbeeldzinnen gesproken over hun drie favoriete objecten. In de namiddag mochten de leerlingen knutselen en dat vinden ze super. De leerlingen zijn zo creatief, ik ben fier op hun creaties en ik kijk uit naar de afgewerkte boekjes over ons kamp.

Geniet van jullie weekend in België! We zullen wat zon opsturen want 38°C hebben we echt niet nodig hoor.. Sturen jullie een fris windje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten