zaterdag 31 maart 2012

Engels taalkamp - week 2

Wandelen in de omgeving. Genieten tussen de palmbomen,
rijstvelden en vele fruitbomen. Heerlijk!

Ook de boerin maakt een wandeling met haar buffels..

Het is zaterdagmiddag, we hebben nog eens lekker uitgeslapen en we beslissen om vandaag niets maar dan ook absoluut niets te doen. Heerlijk! Sam en ik hebben net een kort wandelingetje gemaakt naar een buurtwinkeltje (een huis zonder voorgevel met twee ijskasten en enkele rekjes) en we hebben wat chips, een paar koeken en shampoo gekocht. Om zeker te zijn dat het shampoo was, heb ik even de ik-was-mijn-haar beweging gemaakt en de winkeleigenares, met een mandje geld op haar schoot, knikte.

Gisteren was het de laatste dag van ons kamp in Prasat. De week is weer voorbij gevlogen en we hebben er echt van genoten. We kenden onze leerlingen al wat beter en stapsgewijs hebben we weer wat grammatica, woordenschat en vaardigheden opgebouwd.

Een leessessie. Aan bod kwamen de Smurfen, Kuifje en Ice Age. 

Deze week hebben we leessessies gehouden in kleinere groepjes. We hadden mooie Engelse boekjes bij waaruit de leerlingen moesten voorlezen. Opmerkelijk was dat je na twee dagen lezen al een enorm verschil merkte bij de leerlingen. Daarnaast hebben we enkele werkwoorden herhaald en zeer veel spelletjes gespeeld waarin verschillende aspecten aan bod kwamen. Ook moesten de leerlingen deze week drie voorwerpen meebrengen waaraan ze gehecht zijn. De basis voor een prima spreekoefening.

Op woensdag mochten we de boekjes die de leerlingen moesten maken over ons kamp in ontvangst nemen. Het resultaat mag gezien worden! De leerlingen hebben ├ęcht hun best gedaan en het was zeer moeilijk om de top drie te kiezen. Onze gastvrouw heeft de derde plaats moeten kiezen uit enkele boekjes, want wij konden de knoop niet doorhakken.

Engelse taalspelletjes spelen.

Als slotactiviteit hebben we een filmpje gemaakt. Donderdag hebben we in de voormiddag enkele acteerspelletjes gespeeld en teambuilding oefeningen gedaan. In de namiddag heeft elk leesgroepje een script gekregen van het boekje over de smurfen en na de rolverdeling en het inoefenen van de zinnetjes was het vrijdag filmdag! De meeste leerlingen hadden een blauw T-shirt aan, behalve papa smurf, die had een rood T-shirt aan! Om te starten heb ik met mijn leerlingen de tekst doorgenomen en wat was ik fier op mijn leerlingen! Ik had hen gevraagd om thuis al een beetje te oefenen en echt iedereen had dat gedaan! Het verschil met het lezen van de tekst op donderdag was enorm groot. Tijdens het acteren heb ik de leerlingen vrij gelaten. Ik was de cameraman en de leerlingen moesten mij zeggen waar ik moest staan en wat ik moest doen. De leerlingen amuseerden zich kostelijk en het resultaat is er! Een grappig filmpje over de smurfen in het Engels! Ooh, wat was ik trots!

Onze leerlingen! 13 tot 18 jaar en allemaal even leuk!

Vrijdag namiddag heeft iedereen een “diploma” gekregen van ons kamp. De makers van de drie beste boekjes hebben een prijs gekregen en we hebben de “slotceremonie” afgesloten met een hapje en een drankje. Daarna wilden de leerlingen met ons op de foto, kregen we knuffels en hier en daar werd zelfs een traantje weggepinkt.

Chips, Cola en Fanta om een super kamp af te sluiten.

We hebben het gevoel dat we veel bereikt hebben met de leerlingen. Zij hebben twee weken alleen maar Engels gesproken en gehoord en we merkten in deze tweede week dat het geven van instructies gemakkelijker ging. In de eerste week vertaalde er soms een leerling voor ons iets in het Thai, dat was deze week niet meer nodig. In mei geven we dit kamp op een andere school, ik hoop dat we met die leerlingen minstens even veel zullen bereiken.

Morgen vertrekken we naar de universiteit van Surin. Wat onze taak daar zal zijn is nog niet volledig duidelijk, maar wellicht zal het weer een heel avontuur worden.. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten